Aqvis Fri Design Pooler


      AQVIS FRI DESIGN POOLER

Designa din egen drömpool


Bestäm själv vilka former din pool ska ha

Friformspooler är alla pooler utanför standardsortimentet.

Aqvispoolens unika konstruktion innebär att poolväggen kan säljas som metervara.

Det innebär att med t.ex. 24 m poolvägg kan man bygga rektangulära pooler med måtten 4 x 8 m eller 3 x 9 m eller något annat mått. Det kan också bli en annan form som 24 meter räcker till. Kort sagt, det finns ingen begränsning i form eller storlek. Du väljer hur många meter poolvägg du vill köpa.


Vi hjälper till att sammanställa ett komplett friforms poolpaket.


Friformspool med färdig fabrikstillverkad poolliner

Om friformspoolen har max 2 djup-nivåer (t.ex. en lagun) och en form som enkelt kan måttsättas eller mallas av så kan vi tillverka en "skräddarsydd" poolliner för din pool i vår linerfabrik. Priset för en skräddarsydd poolliner är lite dyrare än en standardliner med 1 djup-nivå. Men då får ni själv fritt bestämma form och storlek på poolen.


Friformspool med platssvetsad poolliner

Om poolen form är komplicerad eller om den har fler än två nivåer (t.ex. trappa) behövs oftast en poolliner som anpassas på plats, en platssvetsad poolliner. Det görs av auktoriserade poollinersvetsare som med en armerad 1,5 mm tjock liner klär in poolen inklusive trappor, laguner m.m. med den liner man har valt.

Platssvetsad liner ger ett exklisivt intryck då pool och trappa får samma ytbeklädnad. Den armerade linern har en mycket hög kvalitét och hållfasthet och används även i offentliga anläggningar.


Designa en friformspool - tre olika metoder

1. Skissa en egen form på papper.

Om du har en idé på en poolform kan du eller en arkitekt göra en enkel skiss på formen. Lägg gärna en ram med mått på längd och bredd runt skissen så att vi har något att relatera till. Ju fler mått vi får, desto enklare är det att rita och beräkna poolens volym och area.


2. Forma med ett rep.

En enkel metod om man inte är van att skissa och rita är att ta ett rep eller en vattenslang och lägga ut i form av en pool på den plats i trädgården där man har tänkt sig poolen.

Mät längden på den utlagda "poolväggen". Ange den och skicka uppgifterna tillsammans med ett fotografi till oss, så kan vi ta fram ett pris och en ritning på er poolform.          Priset på själva poolväggen är detsamma oavsett form. om poolen ska innehålla trappor, laguner eller nivåskillnader så måste vi veta detta för att kunna ge ett pris.

Det gäller även poolliner som ska svetsas på plats.


3. Forma fritt medan du bygger poolen.

Du kan också forma fritt på plats. Beställ önskat antal meter poolvägg. Se till att betongplattan blir tillräckligt stor för att du ska ha utrymme till ett fritt formande. När poolformen är klar görs en mall för framtagning av poolliner om det är möjligt att göra en fabrikstillverkad poolliner.