Kemi

KEMI

Ta hand om ditt PoolvattenDet finns inte mycket som kan överglänsa din pool, förutsatt att vattnet håller en högklassig nivå. Delphin Pool produkter hjälper dig att alltid ha ett kristallklart fräscht vatten.


För att underlätta för våra kunder är produkterna indelade i olika kategorier.


Det är viktigt att aldrig blanda produkterna innan de tillsatts i poolen eftersom en del kemikalier reagerar kraftigt med varandra. Utblandade i vattnet fungerar de bra tillsammans.


Vill du veta mer kan du läsa mer i Delphin pool skötselguide. Du är också alltid välkommen att höra av dig till oss.

1:  Vattenbalans


Idealiskt pH-värde är grunden för ett bra poolvatten. Ett felaktigt pH-värde gör att desinficeringsprodukterna fungerar sämre, eller inte alls. Det kan dessutom göra vattnet aggressivt, så att det blir obehagligt eller farligt att bada och även påverka poolens komponenter negativt.

2:  Desinfektion


Poolens vatten ska vara rent, både för att det ser mycket mer inbjudande och fräscht ut, men också för att du ska må bra av att bada i det. Med rent menas hygieniskt rent, kristallklart, luktfritt och fritt från bakterier och mikroorganismer.

Detta uppnås genom att använda oxidationsmedel såsom klor, aktivt syre eller brom.

Tänk också på att alltid duscha och tvätta dig innan du hoppar i poolen.

Klor är det vanligaste desinfektionsmedlet. Det finns flera olika typer av klor som har lite olika effekter och påverkar på olika sätt. För bra poolvård behöver du både långtidklorera och chockklorera ditt poolvatten. Långtidsklorering innebär kontinuerlig klorering av poolvattnet, så att vattnet alltid har ett idealiskt klorvärde som är mellan 1,0 -1,5 mg/l (ppm). Långtidsklorering kan göras veckovis eller dagligen, beroendr på vilket du själv föredrar. Hur mycket klor som behövs beror på mängden vatten, vattentemperatur, vädret och badbelastningen, dvs hur många som badar och hur ofta.

Chockklorering innebär att man tillfälligt gör en extra kraftig dosering med klor. Detta gör man när man öppnar och startar igång sin pool på våren och när långtidskloreringen inte räcker till. Det kan exempelvis vara vid bärmeböljor, hög badbelastning, kraftiga regn och ibland annars också.

Hög klor koncentration gör poolen ren, alger och bakterier försvinner och metaller som järn, mangan och koppar oxiderar. Vid en chockklorering frigörs också bundet klor från poolvattnet.

Efter en chockklorering kan klorvärdet tillfälligt bli så högt att det tar några dagar innan du kan läsa av värdet på ett test igen.

3:  Algmedel


Förebygger uppkomst av alger.

4:  Flockning


Förebygger uppkomst av alger.

5:  RengöringSpecialprodukter