Termatec Pooltak
Termatec


MER GLÄDJE AV DIN POOL MED ETT TERMATEC POOLTAK


Skjutbart Pooltak förvandlar din swimmingpool till ett badparadis. Termatec pooltak är mycket mer än bara ett skydd för poolen eller ditt spa, med pooltaket kommer poolen att användas till det den är ämnad för, nämligen att bada i och att njuta av. Tack vare en mycket enkel och säker konstruktion kan du smidigt öppna eller stänga pooltaket och plumsa i det rena och klara vattnet, som är uppvärmt av solen.


Anpassningsbart!


Tack vare den höga anpassningsgraden på våra tak kan du få ditt tak i ditt eget utförande, anpassat efter dina behov.             Vi erbjuder även både brett sortiment av tillbehör som dörrar, handtag, sidoingångar, ventilationssystem, låssystem mm och färgvarianter (upp till 5 olika profil och polykarbonat färger).                                                                                                 Färgvarianterna är beroende på modell. Vänligen se vår modellöversikt för detaljerad information.TERMATEC  LÅGA POOLTAK

Tycker du om idén med ett pooltak och alla dess fördelar, men där du är tveksam till en hög konstruktion? Vad du då behöver är ett lågt pooltak. Tack vare skjutdörren på sidan kan du bekvämt komma in i din pool medan taket är helt stängt. För detta använder vi låsbara skjutdörrar (inget behöver varken lyftas upp eller hanteras på ett krångligt sätt). Med den låga designen kan du njuta av utsikten över trädgården och alla fördelar med en stängd pool - simma under strukturen när det är dåligt väder och under varma dagar bara skjuta undan taket från poolen, så att det blir en öppen pool.


Termatec har ett brett utbud av Låga Pooltak - välj från våra modeller nedan.                                              Eftersom varje pooltak är skräddarsytt, var vänlig skicka oss måtten på din pool (yttermåtten inkl. ev. kantsten eller träsarg) och vilken modell som är din favorit, så återkommer vi med en offert.


Elegant NEO

Pooltaket ELEGANT Neo™ har ny design av aluminiumprofilerna med avrundande kanter. Alla Neo modellerna är försedda med ny typ av låssytem för ökad säkerhet och bekvämlighet. Pooltaket är försett med Air Fresh™ gavelluckor för ventilation.


Imperia NEO

Imperia NEO är en låg modell av pooltak som passar bra till små pooler med hög sargkant. Pooltaket är tack vare de vertikala väggarna tillräckligt högt för att tillåta bad med taket stängt.


 


Viva

Pooltaket VIVA™ är en ny typ av konstruktion, taket är inte bara väldigt lågt utan har endast en styrskena. Den motsatta sidan rullar direkt mot underlaget. Fördelen med detta är en mycket enkel manövrering av pooltaket samt att sektionerna kan skjutas oberoende av varandra och man slipper en skena på den sida av poolen som man mest går kring,- minskad snubbelrisk!


Oceanic Low

OCEANIC är ett lågt pooltak som har en modern design med glaslikande polykarbonat som är vikt i pooltakets hörn och upp på själva taket, det medför inte bara en spännande design, utan gör hela konstruktionen blir starkare.


Man kan välja mellan ett tak som är helt i 4mm kompakt ”glasliknande” polykarbonat eller att t.e.x. välja kanalplast uppe på själva taket för bättre isolering.


Viva Terra

VIVA TERRA är det lägsta pooltaket i Termatecs produktprogram och följer nästan terrängen. När det är stängt låter det dig njuta av full utsikt över trädgården och din pool. När det är öppet så är pooltaket ett diskret och utrymmessnålt tak som passar modern bostadsarkitektur. De som söker efter ett nästan osynligt pooltak och ändå vill ha synliga fördelar med ett pooltak, som skydd mot skräp i vattnet, reglering av vattentemperaturen och skydd mot oavsiktligt fall in i poolen, kommer att uppskatta detta pooltak.

 


Riviera

RIVIERA är ett lågt pooltak av samma typ och konstruktion som OCEANIC. Den enda skillnaden är att taket rullar på hjul direkt mot underlaget utan hjälp av skenor.


Corona

Corona™ är en extremt låg modell av pooltak. Passar bra när man inte vill skymma utsikten. Taket, med dess vertikala väggar, är gjort av 4mm kompakt glasliknande polykarbonat som är 200 gånger starkare än glas.


TERMATEC BUDGET POOLTAK

Helt i överensstämmande med den senaste europeiska design, konstruktion och säkerhetstrend har Alukov tagit fram en ny serie skjutbara pooltak till ett lågt pris - taket AZURE. Det nya profilsystemet är konstruerat för att ge de flesta och nyaste fördelarna i basutbudet som säkerhetslås, modern segmenttätning och elegant böjda profiler.


Azure pooltak tillverkas i två formvarianter och helt i polykarbonat (klarglas).


TERMATEC  MEDELHÖGA  POOLTAK

Medelhöga konstruktioner medger en bred tillämpning av taklösningar, som inte hindrar utsikten över landskapet, eller trädgården som omger poolen. Dessutom ger de inte bara bekväm simning under en helt täckt pool, utan medger också fri rörlighet i mitten på det täckta området, tack vare den högre konstruktionen. Skjutsystemet förenklar en smidig förflyttning av segmenten i båda riktningarna. Om skenorna förlängs kan hela pooltaket skjutas bort från poolområdet.


Termatec har 2 olika modeller av Medelhöga Pooltak - välj från våra modeller nedan.                                    Eftersom varje pooltak är skräddarsytt, var vänlig skicka oss måtten på din pool (yttermåtten inkl. ev. kantsten eller träsarg) och vilken modell som är din favorit, så återkommer vi med en offert.


UNIVERSE NEO

Universe Neo ™ är en utveckling av vår klassiker universe. Taket är medelhögt och väldigt tåligt, rekommenderas i områden med mycket snö. Neo profilerna ger Universe modellen en modern design och finish. Automatiskt låssystem samt plana skenor gör taket mycket lätt hantera. Pooltaket är försett med Air Fresh™  gavelluckor för ventilation.


TROPEA NEO

Tropea NEO ™ är en medelhög modell som gör det möjlig att vistas under pooltaket, dock inte med full ståhöjd. Tropea är en kompromiss i de fall man vill ha lite höjd men inte vill skymma utsikt från från huset. Alla Neo modellerna är som standard utrustade med en ny typ av låssystem för ökad säkerhet och bekvämlighet.


TERMATEC  HÖGA  POOLTAK

Höga pooltak passar kunder som vill kunna gå under pooltaket, men som också skapar en härlig relaxyta. Tack vare det avancerade skjutsystemet kan du skjuta individuella segment i båda riktningarna (segmenten är inte låsta till varandra och på så sätt kan varje segment flyttas individuellt). På några minuter kan hela taket skjutas bort från poolområdet. När segmenten är sammanskjutna går det att skapa ett användbart förvaringsutrymme som är skyddat från väder och vind och utgör en lämplig yta för trädgårdsmöbler, eller avkoppling med familj och vänner. Höga pooltak ger dig rörelsefrihet runt den inneslutna poolen och gör det till en perfekt lösning för simning under skydd och sittplats för familj och vänner.


Termatec har ett brett utbud av Höga Pooltak - välj från våra modeller nedan.                                                Eftersom varje pooltak är skräddarsytt, var vänlig skicka oss måtten på din pool (yttermåtten inkl. ev. kantsten eller träsarg) och vilken modell som är din favorit, så återkommer vi med en offert.


LAGUNA NEO


OMEGA


VENEZIA


OCEANIC HIGH


ORIENT


VISION


OLYMPIC


RAVENA


STYLE

Neo™ Line är nya varianter på våra modeller Elegant, Tropea, Universe samt Laguna.


Dessa modeller av pooltak tillverkas av aluminiumprofiler som är designade i ett modernt formspråk för att ytterligare smälta in i poolmiljön. Neo är utrustade med automatiska låssystem, EASY-UP, i midjehöjd samt Air Fresh ventilations lucka.


 

EASY-UP är en unik teknisk lösning som underlättar hanteringen av ditt pooltak. Endast på pooltak från TERMATEC.


EASY-UP uppfyller AFNOR säkerhetsstandarder och är ett registrerat varumärke. Den ger användare av våra nyproducerade modeller exceptionell komfort vid låsning och upp-låsning av taksektionerna. Till skillnad från existerande låssystem som finns tillgängliga i branchen, är 'easy up' det första helt integrerade högt positionerade låssystemet, beläget vid en höjd av cirka 60 till 90 centimeter ovanför marken, beroende på pooltaksmodell. EASY-UP medger således en mer bekväm hantering av sektionerna för användaren. Hantera låsningen utan att behöva böja dig ner.


EASY-UP ingår som standard i grundpriset för alla modeller som tillverkas av Termatec inom NEO-serien (med undantag för IMPERIA NEO - lätta modellen).


 


EASY UP PLUS


Utöka fördelarna med EASY UP. EASY UP PLUS erbjuder förbättrad sektions låsning i båda styrskenorna, oavsett om taket är vägg- eller markmonterat. Kontrollerna för 'easy up plus' ligger på en höjd av ca: 0,6 till 0,9 meter, beroende på typ av modell. Inga fler komplikationer med att behöva böja sig för att flytta sektioner! Allt på ett ställe!Fördelar:


Säkrare sektions-låsning för att förhindra ofrivillig rörelse = sektionerna låsta i båda skenor (på marken och/eller på vägg).

Ergonomisk design - spärrarna styrs alla tillsammans från en punkt, utan att man behöver böja sig.

Större motståndskraft mot stark vind.

Elegant NEO Ihopskjutet
Elegant NEO Stängt läge
Elegant NEO Ventilationslucka
Universe NEO med gaveldörr


FÖRDELAR MED POOLTAK

Våra pool och spatak tillverkas för att tåla stränga förhållanden.

Vid tillverkning används endast kvalitetsmaterial , vår produktion är i enlighet med ISO 9001, ISO 14001 och våra pooltak har testats och godkännts av Franska AFNOR som genomför säkerhetscertifiering av pooltak.OM POOLTAK OCH LUFT- OCH VATTENTEMPERATUR:


- Panelerna av polykarbonat ger upphov till en växthuseffekt. Både solens direkta strålar molnfria dagar, och den strålning som når fram när det är molnigt, höjer lufttemperaturen under pooltaket. Nattetid och kyliga dagar försvinner värmen i den inneslutna luften successivt.


- I början av säsongen höjs vattentemperaturen i en pool utan uppvärmning med 2 C per dag när pooltaket utsätts för direkt solljus.


- Vattentemperaturen stiger även molniga men ljusa dagar då pooltaket inte träffas av direkt solljus.


- När vatten avdunstar från poolen innebär det en värmeförlust. Vid en temperaturskillnad mellan vatten och luft på 3 C motsvarar avdunstningen, i en pool på 32 kvm, 40 liter vatten per dag, i en pool på 80 kvm motsvarar avdunstningen 100 liter per dag. Ett pooltak isolerar vattenytan från den omgivande atmosfären och minskar temperaturkontrasten mellan vattenytan och den   inneslutna luften, vilket medför minskad avdunstning.


- En annan effektiv metod för att reducera avdunstningen är att täcka vattenytan med en ljusreflekterande solfolie.                 En nackdel med denna metod är att foliens livslängd och hållbarhet förkortas när den utsätts för solens strålar och minusgrader. Om solfolien däremot kombineras med ett pooltak fyller den sin funktion utmärkt. Kombinationen av ljusreflekterande folie och pooltak är ett mycket framgångsrikt sätt att reducera uppvärmningskostnaderna för vattnet.


- Blir det för varmt under pooltaket är det bara att förflytta de rörliga sektionerna, så badar man i det fria på ett ögonblick.
FÖRDELARUpptäck hur lätt det är att sköta din pool eller spa med någon modell av våra pooltak.
MER GLÄDJE AV DIN POOL


1. Förlängd badsäsong från tidig vår till sen höst


2. Njut av din pool under under öppen himmel när solen skiner


3. Spar tid och pengar genom förenklat underhåll


4. Gratis uppvärmning av poolen


5. Bättre vattenkvalitet samt mindre behov av kemikalier för att hålla vattnet rent


6. Jämn vattentemperatur


7. Enkel förskjutning av sektionerna


8. Minskar vattnets avdunstning


9. Minskad värmeförlust nattetid och vid perioder av dåligt väder


10. Ekologisk uppvärmning av poolenSÄKERHET


1. Förhindrar barn och djur från ofrivilliga dopp


2. Låssystem som förhindrar att taket blåser bort


3. Låsbart med nyckel - “child lock”


4. Pooltaket skyddar både pool och badande från UV strålning


5. Plana räfflade skenor medför mindre risk för halk och snubbel olyckorPÅLITLIGHET


1. Tätning av polykarbonat med gummi av EPDM


2. Stabila gavelväggar, anpassade för att tåla starka vindar


3. Möjlighet att kombinera 10mm kanalplast med 4 mm kompakt polykarbonat


4. Minskar risken för skador på poolen vintertid


5. Material från välrenommerade tillverkare som SAPA aluminium och Bayer plastic


6. Högsta möjliga service, både innan och efter köp av våra produkterESTETIK OCH ANPASSNING TILL TRÄDGÅRDSMILJÖN


1. Individuellt anpassade konstruktioner och många modeller att välja mellan


2. Olika färger på aluminiumprofiler


3. Olika nyanser av polykarbonat


4. Skarvar och hörn sammanfogas med dolda genomföringar och skruvas ihop med rostfria bultar och skuvar, inga svetsade fogar eller nitar


5. Alla produkterna tillverkas med högsta precision på 1/1000 mm

Elegant Under taket
Elegant Vikbar gavellucka
Komb med Universe och Tropea i vinterskrud
Imperiatak som är snöfritt
Ravena tak delvis öppna sektioner
Olympic och Laguna kombination